Realizari

In decursul celor peste 20 ani de activitate membrii fondatori au avut o contributie insemnata in promovarea si dezvoltarea profesiei de practician in insolventa din Romania.

Totodata, prin structurile si formele de exercitare a profesiei de practician in insolventa membrii fondatori sunt profesionisti de referinta in materie.

Incepand cu anul 1999, respectiv cu stadiul incipient al aplicarii legii in Romania, au fost instrumentate mii de dosare de insolventa contribuind la crearea practicii judiciare in materie de insolventa si faliment.

Experienta membrilor Capital Insol a facut posibila aplicarea unor proceduri de insolventa ordonate si eficiente, conferind predictibilitate creditorilor asupra posibilitatii de colectare a creantelor lor.

Totodata drepturile debitorilor si angajatilor lor au fost protejate in mod adecvat si toate categoriile de creditori au fost tratate in mod echitabil.

Ca practicieni am actionat pentru aplicarea consecventa a procedurilor de insolventa privind eficienta lor, cum ar fi sporirea increderii creditorilor privind cresterea gradului de recuperare a creantelor lor si respectarea drepturile debitorilor.

Creditorilor garantati, care sunt deseori principalii beneficiari ai procedurii de lichidare, prin valorificarea garantiilor li s-a asigurat plata prompta a creantelor si realizarea unui grad ridicat de acoperire a creantelor avute.

Creantele negarantate au beneficiat de o procedura de reabilitare avand la baza maximizarea averii debitorului si, prin urmare, cresterea valorii creantelor negarantate.